Svijet

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa: "Nisam kriv"

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa: "Nisam kriv"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa: "Nisam kriv"

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa, nakon što se pozicionirao s puškom izvan golf terena bivšeg predsjednika 15. septembra, danas se izjasnio da nije kriv prema pet tačaka optužnice.

Tokom sudskog saslušanja Rajan Rut (58) izjasnio se da nije kriv prema optužnicama koje uključuju pokušaj atentata na važnog predsjedničkog kandidata.

Naređeno je da ostane u zatvoru do početka suđenja.

Tužioci su rekli da je Rut namjeravao da ubije Trumpa dok je igrao golf u golf klubu "Tramp Internationa"l u Vest Palm Biču.

Routovi advokati su na sudskom ročištu 23. septembra rekli da je Rutovo pismo u kome je pisalo "Ovo je bio pokušaj ubistva Donalda Trumpa, ali iznevjerio sam vas" možda bilo pokušaj privlačenja pažnje.

Rut se skrivao izvan ograde s pogledom na šestu rupu terena, gdje su vlasti pronašle pušku tipa AK-47, kesicu s grickalicama, digitalni fotoaparat i torbe s metalnim pločama namijenjenim zaštiti od pucnjave američke Tajne službe, prema riječima tužilaca.

Agent Tajne službe koji je nadgledao teren uočio je Ruta i zapucao nakon što je primijetio da se puška probija kroz ogradu. Rut je pobjegao te je kasnije uhapšen na auto-putu na Floridi, rekli su tužioci, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije