Svijet

Osuđen na 45 godina zatvora zbog skladištenja droge u vrtiću

Osuđen na 45 godina zatvora zbog skladištenja droge u vrtiću
Foto: N.N. | Osuđen na 45 godina zbog skladištenja droge u vrtiću

NJUJORK - Suprug vlasnice vrtića u Bronksu u Njujorku, Feliks Erera Garsija, u kojem je beba preminula od fentanila prošle godine, osuđen je pred federalnim sudom na 45 godina zatvora zbog skladištenja više od 11 kilograma fentanila i heroina u ovoj predškolskoj ustanovi.

Erera Garsija je osuđen u srijedu, a izjasnio se krivim po federalnim optužbama u vezi sa trgovinom drogom, prenijela je televizija ABC.

Tužioci su rekli da je Erera Garsija pobjegao iz vrtića, noseći dvije velike torbe za kupovinu dok su djeca bila pod dejstvom droge u septembru prošle godine.

Jednogodišnji Nikolas Dominici je preminuo, a još troje djece, uzrasta od osam mjeseci do dvije godine, hospitalizovano je zbog dejstva fentanila, saopštila je policija, prenosi Tanjug.

Erera Garsija je pobjegao u Meksiko nakon smrti bebe i uhapšen je poslije jednonedjeljne potrage. On je zajedno sa kriminalnom grupom držao više od 11 kilograma fentanila i heroina u tajnim pregradama smještenim ispod podnih pločica u igraonici u kojoj su se djeca svakodnevno igrala, jela i spavala, naveli su tužioci, ukazujući da je na taj način bezobzirno dovodio bebe u rizik od izlaganja fentanilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije