Svijet

Obamina polusestra među demonstrantima u Najrobiju: "Bacaju suzavac na nas"

Obamina polusestra među demonstrantima u Najrobiju: "Bacaju suzavac na nas"
Foto: Screenshot/CNN | Obamina polusestra među demonstrantima u Najrobiju: "Bacaju suzavac na nas"

VAŠINGTON - Kenijska aktivistkinja Auma Obama, polusestra bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, bila je među demonstrantima koji su danas napadnuti suzavcem tokom protesta ispred zgrade parlamenta u Najrobiju, prenijeli su američki mediji.

Aumu Obama je u gužvi uočio izvještač CNN-a iz Kenije i upitao je zbog čega je prisutna na demonstracijama, prenosi Tanjug.

"Tu sam, pogledajte šta se dešava. Mladi Kenijci demonstriraju za svoja prava. Demonstriraju sa zastavama i transparentima. Bacaju suzavac na nas, više ništa ne vidim", rekla je Auma Obama, prenio je Rojters.

Pet osoba poginulo je danas u sukobu demonstranata i policije u Najrobiju, kada je dio zgrade kenijskog parlamenta zapaljen tokom protesta  više hiljada ljudi nezadovoljnih novim finansijskim zakonom koji predviđa uvođenje novih poreza, javio je Rojters.

Nacionalna bolnica Kenije je saopštila da je primila 45 povrijeđenih.

Demonstranti, koji su zahtijevali da poslanici glasaju protiv novog zakona, uzvikivali su: "Dolazimo po svakog političara", a policija je koristila bojevu municiju i bacala suzavac na nezadovoljne građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije