Svijet

Novi snimak atentata na Trampa: Građani uočili napadača dok se namještao da puca (VIDEO)

Novi snimak atentata na Trampa: Građani uočili napadača dok se namještao da puca (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Novi snimak atentata na Trampa: Građani uočili napadača dok se namještao da puca (VIDEO)

Na internetu se pojavio novi snimak nastao neposredno prije atentata na Donalda Trampa, koji je podstakao nova pitanja o bezbjednosnim propustima koji su omogućili da dođe do incidenta.

Na snimku se vidi da su građani mnogo prijie primjetili dvadesetogodišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kada se popeo na krov sa kojeg je pucao na bivšeg predsjednika.

"Ide na krov, vidiš li ga? Je l' leži?", "Da, da, leži", "Neko je na krovu!", samo su neki od komentara učesnika mitinga, dok je posljednji upućen lokalnom policajcu.

Kako prenosi AP pozivajući se na bezbjednosne izvore, jedan službenik lokalne policije popeo na krov i video Kruksa da je uperio pušku u Trampa. Zatim se, prema istim izvorima, oficir povukao, a Kruks je pucao u narednih nekoliko sekundi, prenosi Euronews.rs.

Istovremeno, predstavnik Tajne službe koji je razgovarao za "NewYork Times" za pucnjavu je okrivio lokalnu policiju.

Prema riječima Entonija Đuljemija, dvadesetogodišnjak je bio izvan perimetra koji su obezbjeđivali agenti Tajne službe.

Prema njegovim riječima, za bezbjednost na mjestu Trampovog mitinga bila je odgovorna Tajna služba, dok je lokalna policija u Pensilvaniji imala zadatak da obezbijedi prostor van tog mjesta.

Međutim, kako piše "NewYork Post", lokalni stanovnici su rekli da ih niko u uniformi nije posjetio ni prije ni tokom Trampovog mitinga.

Podsjetimo, Tramp je u subotu lakše povrijeđen tokom predizbornog mitinga u Batleru u Pensilvaniji kada je na njega pucao dvadesetogodišnji Tomas Metjus Krus. Najmanje jedan posjetilac skupa je ubijen, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povrijeđene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije