Svijet

Njemački poslanik naveo šta slijedi ako Zapad ne podrži Ukrajinu

Njemački poslanik naveo šta slijedi ako Zapad ne podrži Ukrajinu
Foto: Tanjug/AP | Njemački poslanik naveo šta slijedi ako Zapad ne podrži Ukrajinu

Ukoliko Zapad povuče podršku Ukrajini u njenom sukobu sa Rusijom, treba da se očekuje masovni priliv ukrajinskih izbjeglica u zemlje EU, ocijenio je poslanik njemačkog parlamenta, Bundestaga iz stranke Zelenih Anton Hofrajter.

"Ako nastavimo da ne podržavamo Ukrajinu, moraćemo da očekujemo stotine hiljada izbjeglica“, ocijenio je on, prenosi Tanjug.

On je takođe pozvao lidere Nemačke i Poljske, Olafa Šolca i Donalda Tuska, da vode koordinisanu migracionu politiku, jer bi samostalne akcije u ovoj oblasti, kako je naveo, mogle da budu ''početak kraja“ za EU, piše RIA Novosti.

Njemački kancelar Olaf Šolc u subotu je saopštio da da će Njemačka nastaviti da vojno podržava Ukrajinu kako bi spriječila da napadnuta zemlja kolabira i kako bi se sprečilo "očigledno kršenje pravila u Evropi".

U isto vrijeme, Šolc je naglasio da će ostati pri odluci da Ukrajini ne šalje oružje sa velikim dometom koje bi moglo da se koristi za napade na ciljeve duboko unutar Rusije.

"To ostaje tako. Zato ću ostati pri svom stavu, čak i ako druge zemlje donose drugačije odluke" dodao je Šolc, aludirajući na SAD i neke evropske države, navodi Velt.

"Neću to učiniti, jer smatram da je to problem".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije