Svijet

Neki sumnjaju da je Trampa pogodio metak: Oglasio se FBI

Neki sumnjaju da je Trampa pogodio metak: Oglasio se FBI
Foto: Tanjug/AP | Neki sumnjaju da je Trampa pogodio metak: Oglasio se FBI

FBI je juče saopštio da je Donalda Trampa ranije ovog mjeseca na skupu u Pendilvaniji pogodio metak ili komadić metka.

"Bivšeg predsjednika Trampa je u uho pogodio metak, ili cijeli ili njegov dio. Metak je ispaljen iz puške preminulog subjekta", stoji u saopštenju.

Radi se o do sada najdirektnijem saopštenju FBI-a o povredama koje je zadobio Tramp, prenosi Index.hr.

Naime, neki službenici za provođenje zakona, uključujući direktora FBI-a Kristofera Vreja, ranije su kazali kako nije sasvim jasno je li Tramp pogođen metkom ili šrapnelom (fragmentom metka). 

Drugi su sumnjali da ga je uopšte pogodio metak. Neki su se pitali je li to bio komadić stakla ili se bivši predsjednik povrijedio prilikom pada. Uglavnom, ta situacija je izazvala određena politička previranja. Tramp je kazao da je "primio metak za demokratiju" i napao Vreja zbog njegovih izjava, piše CNN.

"Nažalost, u uho me pogodio metak. I to jako. Nije bilo stakla, nije bilo šrapnela. U bolnici su rekli da se radilo o rani od metka. Nije ni čudno što je nekada slavni FBI izgubio povjerenje Amerike!" objavio je Tramp na društvenim mrežama.

Trumpov savjetnik Stiven Cheung je rekao za CNN da je "svako ko vjeruje u ovu glupu teoriju zavjere mentalno zaostao ili namjerno širi neistine iz političkih razloga".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije