Svijet

Nazralah: Napad izveden "po planu"

Nazralah: Napad izveden "po planu"
Foto: Twitter / Printscreen | Nazralah: Napad izveden "po planu"

​JERUSALIM - Vođa Hezbolaha Sajed Hasan Nazralah rekao je da će njegova grupa procijeniti posljedice raketnih udara i napada dronom na izraelske vojne ciljeve prije nego što odluči o narednim napadima.

On je u televizijskom obraćanju rekao da je Hezbolah izveo današnji napad "po planu" i odbacio tvrdnje izraelske vojske da su njeni preventivni udari spriječili širi napad ove grupe.

Nazralah je rekao da se grupa namjerno uzdržala od gađanja civila ili javne infrastrukture, uključujući aerodrom "Ben Gurion" u Tel Avivu.

Prema njegovim riječima, glavna meta bila je vojna obavještajna baza oko 110 kilometara unutar izraelske teritorije, što je najdublji napad do sada i samo jedan i po kilometar sjeverno od Tel Aviva.

Nazralah je rekao da će grupa procijeniti rezultate operacije odmazde za izraelsko ubistvo glavnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu prošlog mjeseca.

"Ako rezultat nije dovoljan, onda zadržavamo pravo da odgovorimo drugi put", rekao je Nazralah.

On je podsjetio da su borci Hezbolaha uspješno lansirali više od 300 raketa "kaćuša" kako bi odvratili izraelsku odbranu "gvozdene kupole" prije nego što su poslali dronove za napad, prenosi "Srna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije