Svijet

Nasmrt izboden Bob Li, osnivač aplikacije Cash App

Nasmrt izboden Bob Li, osnivač aplikacije Cash App
Foto: Twitter / Printscreen | Nasmrt izboden Bob Li, osnivač aplikacije Cash App

SAN FRANCISKO - Osnivač aplikacije Cash App, Bob Li preselio se u Majami iz San Franciska, gdje je u utorak rano ujutro izboden na smrt u očiglednoj nasumičnoj pljački.

Tehnički mogul pronađen je u 02.35 ujutro ispred luksuznog stana, s ubodnim ranama opasnim po život, rekla je policija.

Lijev prijatelj i prvak mješovitih borilačkih vještina Džejk Šilds rekao je da se preduzetnik upravo preselio u Majami zbog porasta zloupotrebe droga i kriminala u San Francisku.

Rekao je za "NewsNation" da je napad bio još jedan "besmislen čin nasilja u San Francisku".

"Komentarisao je kako se San Francisko pogoršava, zbog čega se zapravo preselio u Majami", rekao je gospodin Šilds.

Li (43) je prodao svoju dugogodišnju višemilionsku kuću u Bej Eriji samo nekoliko mjeseci prije nego što je izboden, izvijestio je "New York Post".

Kupio je četverosobnu rezidenciju 2018. godine za 2.6 miliona dolara, koju je prošlog jula prodao za 4.43 miliona dolara.

"Dakle, nisam siguran zašto se uopšte vratio tamo. Mislim da je imao posla u San Francisku nekoliko dana. Grad - imao je problema neko vrijeme", rekao je Šild, dodajući da je živio u istom području gdje je Li ubijen.

Gospodin Šilds je rekao da se u početku osjećao dobro u tom području, ali se na kraju osjećao nesigurno kada je njegova djevojka opljačkana. Na kraju se preselio u Las Vegas.

"Ali svakome ko je tamo već duže vrijeme vrlo je jasno da postaje sve gore. Ljudi govore i govore da će nešto učiniti, ali niko ništa ne preduzima" dodao je MMA borac.

Policijska uprava San Franciska rekla je u saopštenju da je Li pronađen sa smrtonosnim ubodnim ranama u centru San Franciska između Some i Finansijskog kvarta, bloka od Googleovog sjedišta u San Francisku.

Hitna pomoć pružila mu je pomoć na mjestu događaja prije nego što je hitno prevezen u bolnicu gdje je preminuo od povreda, rekla je policija.

Do sada nema hapšenja, prenosi "Independent".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije