Svijet

Mladić iz BiH uhvaćen u preprodaji oružja austrijskom tinejdžeru

Mladić iz BiH uhvaćen u preprodaji oružja austrijskom tinejdžeru
Foto: Screenshot/heute.at | Mladić iz BiH uhvaćen u preprodaji oružja austrijskom tinejdžeru

RUDOLFHAJM / FINFHAUS - Policijski službenici iz Finfhausa juče su hitno reagovali na dojavu da dvojica mladića u centru grada rukuju oružjem pri čemu je ispaljen i jedan metak.

Naime, kako prenose austrijski mediji, 19-godišnjak iz Bosne i Hercegovine i 16-godišnji austrijski tinejdžer su bili ti koji su ispalili metak.

Naime, prema izjavama očevidaca, dvojici mladića je odjednom opalio pištolj, nakon čega su se oni uplašili i pokušali pobjeći. Međutim, pripadnici jedinice za hitne slučajeve su ih sustigli i zaustavili, prenosi austrijski Heute.

Navodno, prilikom pretresa kod 16-godišnjeg Austrijanca pronađen je prazan pištolj. Navodi se da ga je 16-godišnjak neposredno prije toga kupio od svog 19-godišnjeg prijatelja iz Bosne i Hercegovine, koji je bio prisutan, a zatim je pokušao da provjeri da li radi, nakon čega je ispaljen metak.

Niko nije povrijeđen u ovom incidentu. Obojica su prijavljena zbog kršenja Zakona o naoružanju. Takođe, 16-godišnjaku je izrečena mjera zabrane nošenja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije