Svijet

Lavrov upozorio Zapad: Ne igrajte se vatrom

Lavrov upozorio Zapad: Ne igrajte se vatrom
Foto: Tanjug/AP | Lavrov upozorio Zapad: Ne igrajte se vatrom

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su razgovori o tome da se Ukrajini dozvoli da koristi oružje koje je obezbijedio Zapad za udare duboko u Rusiji, kao "igranje vatrom" koje može imati opasne posljedice.

"Razgovaraju o davanju ovlašćenja Oružanim snagama Ukrajine da koriste zapadne rakete dugog dometa za udaranje duboko u rusku teritoriju. Ovo igranje vatrom može dovesti do opasnih posljedica", upozorio je Lavrov u intervjuu za Newsweek, prenosi Tanjug.

Lavrov je podsjetio na riječi ruskog predjsednika Vladimira Putina, koji je napomenuo da će Moskva donijeti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji Zapada, prenosi TASS.

"Kao što je rekao predsjednik Putin, donijećemo adekvatne odluke na osnovu našeg razumijevanja prijetnji koje predstavlja Zapad. Na vama je da donesete zaključke", naglasio je Lavrov.

Kako je Putin ranije izjavio, zemlje NATO-a sada raspravljaju ne samo o mogućnosti da Kijev upotrebi zapadno oružje dugog dometa - one zapravo odlučuju da li će se direktno uključiti u situaciju u Ukrajini.

"Istovremeno, takvo direktno učešće Zapada će promijeniti suštinu sukoba, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu prijetnji koje joj se na taj način stvaraju", istakao je predsjednik Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije