Svijet

Konfuzna odbrana Srbina koji je ubio dizajnera "Rols rojsa": Ja sam plaćeni ubica

Konfuzna odbrana Srbina koji je ubio dizajnera "Rols rojsa": Ja sam plaćeni ubica
Foto: Polizei, Printscreen YT | Konfuzna odbrana Srbina koji je ubio dizajnera rols rojsa: Ja sam plaćeni ubica

MINHEN – Nakon što je u julu mjesecu uhapšen zbog sumnje da je u Njemačkoj ubio Jana Kamerona (74), bivšeg dizajnera u kompaniji "Rols rojs", državljanin (23) Srbije navodno je tokom istrage rekao da je on plaćeni ubica.

Naime, kako su ranije prenijeli mediji, državljanin Srbije sumnjiči se da je nasmrt izbo Kamerona 12. jula nakon što je pokucao na vrata njegove kuće na Amerskom jezeru.

“Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspjela je nepovrijeđena da pobjegne kod komšija i pozove pomoć”, pisali su ranije njemački mediji i dodali da je osumnjičeni poslije zločina pobjegao do željezničke stanice, gdje se ukrcao na voz za Francusku.

Šest dana poslije ubistva, 18. jula, u jednom stanu u Parizu uhapšen je zbog sumnje da je ubio dizajnera u „Rols rojsu“. On je tada saslušan u policiji, a njegova odbrana je šokirala istražitelje, naveli su izvori njemačkog lista Bild.

Kako su dodali, osumnjičeni je navodno rekao „da su ga određene osobe unajmile da ubije Jana“.

“On je potom obrazložio ovu izjavu, ali su njegove reči bile konfuzne i djelovale su nevjerovatno”, dodali su izvori.

Kako je dalje rekao izvor Bilda, tužilaštvo u Minhenu nije povjerovalo izjavi osumnjičenog, te su isključili mogućnost naručenog ubistva.

“Sve indicije trenutno ukazuju na to da je u pitanju neuspjela pljačka. Sumnja se da je uhapšeni imao namjeru da opljačka kuću i na taj način se dokopa novca. Osumnjičeni još uvijek nije saslušan u Njemačkoj, budući da je slobode lišen na teritoriji Francuske”, rekao je izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije