Svijet

Ko su moderatori debate Tramp-Haris

Ko su moderatori debate Tramp-Haris
Foto: Screenshot/Instagram | Ko su moderatori debate Tramp-Haris

VAŠINGTON - Dvoje iskusnih novinara, britki i pribrani Dejvid Mjur i pronicljiva Linzi Dejvis, biće voditelji večerašnje debate između republikanskog i demokratskog predsjedničkog kandidata - Donalda Trampa i Kamale Haris.

Mjur je voditelj i glavni urednik večernjih vijesti iz svijeta na televiziji ABC, što ga čini dovoljno iskusnim moderatorom u prvoj debati između Trampa i Harisove u ovogodišnjoj trci za Bijelu kuću, navodi "Njuzvik", koji Mjura opisuje kao "britkog i pribranog".

Tokom karijere, Mjur je izvještavao o mnogobrojnim političkim događajima i intervjuisao niz svjetskih lidera, a već je bio u ulozi moderatora u četiri predizborne debate za ABC od 2015. godine, uključujući tri između demokrata i jednu između repubikanaca.

Uz to, Mjur je ranije intervjuisao i Trampa i Harisovu.

U vođenju 90-minutne debate, koja će obuhvatiti mnoga kompleksna pitanja, pridružiće mu se Linzi Dejvis - voditeljka vijesti koje ABC emituje uživo u najgledanijem terminu.

Dejvisova, koja nedjeljom vodi večernje vijesti iz svijeta, izgradila je reputaciju pronicljivog izvještača, sposobnog da se uhvati ukoštac sa teškim pitanjima, što je dokazala kao moderator u debatama tokom predizborne kampanje 2020. godine, zaključuje "Njuzvik".

Debata, koja bi mogla biti ključni trenutak u kampanji za predsjedničke izbore u SAD u novembru, biće održana večeras u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji.

Dvoje kandidata koji se, kako piše Glas Amerike, nikada nisu sreli niti razgovarali telefonom, srešće se večeras u 21 čas po lokalnom vremenu, u jednoj jedinoj debati u kampanji.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije