Svijet

Kamala Haris skupila 540 miliona dolara, ima više novca nego Tramp

Kamala Haris skupila 540 miliona dolara, ima više novca nego Tramp
Foto: Tanjug | Kamala Haris skupila 540 miliona dolara, ima više novca nego Tramp

VAŠINGTON - Kampanja Kamale Haris skupila je oko 540 miliona dolara kroz donacije, te se pretpostavlja da trenutno ima više sredstava nego njen protivkandidat Donald Tramp.

U mejlu koji je poslan njenim pristalicama, dobar dio novca skupljen je tokom Demokratske nacionalne konvencije, a ističu i važnost manjih donacija, prenosi Klix.

Tako je veći broj donacija skupila i kampanja njenog protivnika Donalda Trumpa, ali Harris još uvijek ima više novca od svog protukandidata.

Nije poznato s koliko sredstava raspolaže kampanja demokratske kandidatkinje, dok se za Trumpa pretpostavlja da je na početku augusta imao oko 327 miliona dolara na raspolaganju.

U julu je Trump imao oko 138 miliona dolara u donacijama, što je bilo manje od količine koju je prikupila Harris, prema procjenama medija u SAD-u. Tačna cifra nije objavljena.

Takođe, Harris i Demokratska stranka su dobile i značajan broj volontera. Procjene kažu da se oko 200 hiljada osoba prijavilo za pomoć kampanji Harris od početka Demokratske nacionalne konvencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije