Svijet

Kamala Haris nazvala Donalda Trampa "fašistom"

Kamala Haris nazvala Donalda Trampa "fašistom"
Foto: Tanjug/AP | Kamala Haris nazvala Donalda Trampa "fašistom"

VAŠINGTON - Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država i kandidatkinja demokrata na predsjedničkim izborima Kamala Haris nazvala je kandidata republikanaca i bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa "fašistom", opisujući ga kao "opasnog" i "nesposobnog" za funkciju za koju se kandiduje.

Haris je u emisiji CNN-a rekla da se slaže sa tvrdnjom bivšeg šefa kabineta Donalda Trampa, Džona Kelija, koji je ranije ove nedjelje izjavio da njegov bivši šef ispunjava "opštu definiciju fašiste", prenio je NBC Njuz.

Haris je rekla da Kelijevi komentari, koji su objavljeni samo dvije nedjelje prije izbora, koji se održavaju 5. novembra, predstavljaju "poziv na hitnu pomoć američkom narodu".

"Moramo veoma ozbiljno shvatiti one ljude koji su ga najbolje poznavali", kazala je Haris, misleći na brojne bivše Trampove savjetnike koji su raskinuli saradnju sa njim i upozorili javnost da mu ne treba ponovo povjeriti vlast.

Ona je, na direktno pitanje da li misli da je Donald Tramp fašista, odgovorila: "Da, mislim".

Haris je i sama tu riječ prvi put upotrebila u javnosti, izrazivši uvjerenje da je glasačima stalo do toga da "nemaju predsjednika Sjedinjenih Država koji se divi diktatorima i koji je fašista".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije