Svijet

Izraelci prvi put nakon 18 godina izveli ovakav napad

Izraelci prvi put nakon 18 godina izveli ovakav napad
Foto: Tanjug/AP | Izraelci prvi put nakon 18 godina izveli ovakav napad

Trojica pripadnika Narodne fronte za oslobođenje Palestine (PFLP) poginula su u vazdušnom napadu na Bejrut u ponedjeljak, saopštili su iz ove militantne grupe.

Napad se dogodio u blizini Cola mosta, glavnog raskršća u gradu, što je prvi put da je u tom ratu pogođena lokacija unutar granica glavnog grada Libana. To je ujedno prvi udar na centar Bejruta od rata 2006. godine.

Naoružana grupa objavila je da su ubijeni Mohammed Abed Al-Al, član njenog političkog biroa i šef vojno-bezbjednosnog odjeljenja, Imad Odeh, član njenog vojnog odjeljenja i vojnog komandovanja u Libanu, te Abdul Rahman Abed Al-Al, piše CNN.

PFLP je obećao da će “nastaviti put borbe i otpora sve dok okupacija ne bude izbrisana, bez obzira na to koliko dugo to traje i bez obzira na veličinu žrtava.”

Izraelska vojska izjavila je za CNN da istražuje incident.

Iako odluka još nije donijeta na političkom nivou, izraelski medij Walla piše da je saznao da Izraelske odbrambene snage završavaju važne operacije u sklopu priprema za kopnene manevre u južnom Libanu.

Bezbjednosni zvaničnici rekli su da postoji konsenzus u vrhu IDF-a i na političkom nivou te da je kopnena invazija samo pitanje vremena.

“Cilj kopnenih manevara je uništavanje ciljeva, ali i projiciranje moći Izraela i IDF-a na Bliski istok, a naročito na Hezbolah”, rekao je jedan od izraelskih bezbjednosnih zvaničnika, prenosi Dnevno.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije