Svijet

Izrael oslobodio desetine palestinskih zatvorenika

Izrael oslobodio desetine palestinskih zatvorenika
Foto: Tanjug | Izrael oslobodio desetine palestinskih zatvorenika

GAZA - Izrael je oslobodio desetine palestinskih zatvorenika, među kojima i direktora bolnice Al-Šifa u gradu Gazi i prebacio ih u medicinske centre u Pojasu Gaze, izjavio je medijima jedan neimenovani ljekar sa te teritorije.

Izvor iz bolnice mučenika Al-Aksa u centralnom gradu Dejr al Balahu rekao je da je Izrael oslobodio desetine zatvorenika iz Pojasa Gaze, među kojima i doktora Mohameda Abu Salmija, koji je uhapšen u novembru prošle godine i pustio ih preko istočnog prolaza kod Kan Junisa.

Petoro oslobođenih primljeno je u tu bolnicu, a drugi su prebačeni u bolnice u Kan Junisu, kazao je taj izvor.

Na pitanje AFP-a o oslobađanju zatvorenika, izraelska vojska je odgovorila da će provjeriti te informacije.

Dopisnik AFP-a u Dejr al Balahu vidio je ljude kako se nalaze sa svojim bližnjim u bolnici mučenika Al-Aksa, prenose Vijesti.

Izraelske snage uhapsile su Mohameda Abu Salmija u novembru prošle godine. Izrael optužuje Hamas, na vlasti u Gazi od 2007. godine, da koristi bolnice za vojne svrhe, što Hamas demantuje.

Izraelska vojska tada je saopštila da je bolnica pod upravom Abu Salmija bila mjesto brojnih terorističkih aktivnosti Hamasa.

Vojska je 19. decembra prošle godine otvorila istragu poslije smrti u pritvoru više Palestinaca uhapšenih u Gazi poslije napada Hamasa 7. oktobra prošle godine i početka rata Izraela sa tom islamističkom grupom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije