Svijet

Hrvat pokušao da otme bivšu ženu u Lincu

Hrvat pokušao da otme bivšu ženu u Lincu
Foto: Pixabay | Ilustracija

BEČ – Pripadnici austrijske policije iz Linca uhapsili su državljanina Hrvatske (44) koji je uz pomoć sinova (17, 18) pokušao da nasilno odvede bivšu suprugu iz Linca u Hrvatsku.

Naime, sve se desilo nedavno kada je slučajni prolaznik vidio čovjeka i dva mladića kako nasilno uguravaju ženu u automobil i sve to snimio.

Navodno, ovaj bračni par je bio razveden, ali Hrvat se nije želio vratiti u domovinu bez supruge. U njegovom naumu su mu pomogli sinovi, koji su zajedno sa ocem majku ugurali u automobil.

Kako je objavljeno, svjedok je snimio kako je 43-godišnjakinja očigledno protiv svoje volje ugurana u automobil u južnom dijelu Linca. Kako je i sam rekao, nisu koristili oružje, ali su je prisilno ugurali.

Žena očito nije imala samopouzdanja za pružanje daljnjeg otpora i, na putu prema jugu na Pyhrnautobahnu, nije pronašla priliku za bijeg. Navodno nije imala vremena ni da druge sudionike u prometu upozori na svoju situaciju.

Svjedok je rekao da je bilo jasno da se nemoćna žena ne može oduprijeti mužu i sinovima, niti je stigla da bilo koga pozove u pomoć.

Ovaj očevidac je snimak otmice poslao policiji, koja je ubrzo krenula u potjeru za automobilom sa snimka.

Uspejli su da ih lociraju južno od Graca i to nakon što su locirali mobilni telefon otete žene. U automobilu su pronašli muža, sina i otetu ženu. Stariji sin je ostao u Lincu. Oteta žena je oslobođena, a otac i sin privedeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije