Svijet

Horor u Turskoj: Izašla po cvijeće za rođendan pa je izrešetali teroristi

Horor u Turskoj: Izašla po cvijeće za rođendan pa je izrešetali teroristi
Foto: Anadolija/Društvene mreže | Horor u Turskoj: Izašla po cvijeće za rođendan pa je izrešetali teroristi

Zahide Güçlü (37), inženjerka mašinstva, koja je bila na ulazu u kompleks turske tvornice aviona TUSAS kako bi primila cvijeće od svog supruga, ubijena je tokom terorističkog napada.

"Ona je mučenica", javljaju Turci, prenosi 24sata.hr.

Provedena je vazdušna operacija protiv terorističkih ciljeva na sjeveru Iraka i Sirije, te su uspešno uništena ukupno 32 teroristička cilja, javilo je tursko ministarstvo odbrane samo dan nakon terorističkog napada u Ankari. Projektilima su gađane lokacije povezane s kurdskom militantnom grupom Radničkom strankom Kurdistana (PKK) u sjevernom Iraku i severnoj Siriji.

Naime, teroristi koji su napali postrojenje turske tvornice aviona TUSAS su vrlo vjerovatno pripadnici PKK, zabranjene u Turskoj, rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya.

“Ondje je poginulo pet, a ranjeno 22 ljudi. Dvoje terorista koji su izveli napad, od kojih je jedna bila žena, eliminisani su”, saopštio je Yerlikaya.

CNN Turska otkrio je imena pet ljudi, koje je narod odmah prozvao mučenicima. Radi se o četiri radnika TUSAS-a: Zahide Güçlü, Cengizu Coşkunu, Hasanu Hüseyinu Cambazu, Atakanu Şahinu Erdoğanu i taksisti Muratu Arslanu.

TUSAS je najveći turski proizvođač aviona i helikoptera, između ostalog i prvog turskog borbenog aviona KAAN. Vlasnici su vlada i turska zaklada oružanih snaga, a zapošljava više od deset hiljada ljudi.

Policija je napravila i rekonstrukciju i otkrila kako su dvojica terorista ušla u taksi u Kahramankazanu. Ubili su vozača Murata Arslana i stavili njegovo tijelo u prtljažnik prije nego što su stigli do objekata TUSAŞ-a. Prema snimku, dvojica terorista koji su izašli iz taksija otvorili su vatru na zaposlene TUSAŞ-a koji su izlazili kroz vrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije