Svijet

Hiljadu britanskih turista se razboljelo tokom putovanja

Hiljadu britanskih turista se razboljelo tokom putovanja
Foto: Pexels/Ilustracija | Hiljadu britanskih turista se razboljelo tokom putovanja

LONDON - Grupa od oko 1.000 britanskih turista tužila je turističku agenciju Tui nakon što su se zarazili, kako su naveli, stomačnim virusom dok su bili na ljetovanju na Zelenortskim Ostrvima.

Ukupno 926 turista koji su boravili na odmoru na toj destinaciji inficiralo se stomačnim virusima poput šigele i salmonele tokom tri godine, a neki pri tom zbog posljedica bolesti nisu danima mogli da izađu iz sobe, prenio je Gardijan.

 

Turisti su rezervisali aranžmane preko agencije Tui.

Advokat specijalizovan za slučajeve ozbiljnih povreda i bolesti tokom  boravka u inostranstvu, Džetinder Pol, koji zastupa oštećene kazao je da je sam njihov broj izuzetno zabrinjavajući.

"Ove cifre pokazuju da to nisu izolovani slučajevi. I dalje nam se u velikom broju javljaju ljudi sa sličnim iskustvima, što ukazuje na zabrinjavajuću sliku bolesti koja ne pokazuje znakove prestanka", kazao je on, dodajući da takve stomačne bolesti mogu da izazovu dugotrajne zdravstvene probleme, pa čak i smrt.

Prema njegovim riječima, upravo zbog ozbiljnosti situacije mora se utvrditi šta su uzroci koji su doveli do ovakvih pojava, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije