Svijet

Hezbolah raketirao sjever Izraela

Hezbolah raketirao sjever Izraela
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Hezbolah raketirao sjever Izraela

HAIFA - Rakete libanske militantne grupe Hezbolah pogodile su Haifu, treći po veličini grad u Izraelu, saopštila je rano jutros izraelska policija, a izraelski mediji su prenijeli da je deset osoba povrijeđeno na sjeveru zemlje.

Hezbolah je saopštio da je salvom raketa ciljao vojnu bazu južno od Haife, a u medijskim izveštajima se navodi da su dvije rakete pogodile Haifu, prenosi Rojters.

 

Policija u tom gradu saopštila je da je u napadu oštećeno nekoliko objekata i da je primljeno nekoliko dojava o lakše povrijeđenima koji su prevezeni u obližnju bolnicu.

U međuvremenu, izraelska vojska (IDF) je saopštila da su avioni ratnog vazuhoplovstva pogodili ciljeve koji pripadaju Hezbolahovom obavještajnom štabu u Bejrutu, uključujući infrastrukturu za prikupljanje obavještajnih podataka, komandne i druge objekte.

Tokom proteklih nekoliko sati, u vazdušnim napadima pogođena su skladišta oružja Hezbolaha u području Bejruta, navodi se u saopštenju IDF-a i naglašava da su nakon napada uočene sekundarne eksplozije što, kako se navodi, ukazuje na prisustvo naoružanja.

U izraelskim vazdušnim napadima takođe su pogođena Hezbolahova uporišta na jugu Libana i u oblasti doline Beka uključujući skladišta oružja, infrastrukturne objekte, komandni centar i raketnu lansirnu rampu, dodaje se u saopštenju IDF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije