Svijet

Hezbolah: Za danas završena vojna operacija protiv Izraela

Hezbolah: Za danas završena vojna operacija protiv Izraela
Foto: Tanjug/Arhiva | Hezbolah: Za danas završena vojna operacija protiv Izraela

BEJRUT - Libanska militantna gruipa Hezbolah saopštila je da je "za danas završena" vojna operacija, nakon što je u ranim jutarnjim satima izvela napad dronovima i raketama na vojne ciljeve na sjeveru Izraela.

Ova grupa je negirala da su izraelski preventivni napadi pokrenuti neposredno prije njenog napada na Izrael uticali na operaciju, prenosi Gardijan.

"Tvrdnje neprijatelja o preventivnim akcijama koje je izveo, ciljevima koje je pogodio i ometanju napada Hezbolaha su prazne", navodi se u saopštenju Hezbolaha.

Dodaje se da su svi dronovi lansirani ka ciljevima prema predviđenom rasporedu.

Istovremeno, TV kanal Al-Majadin, blizak Hezbolahu, javio je da je napad te grupe na Izrael bio potpuno uspješan i negirao tvrdnje Izraela da je preventivni izraelski napad na lansere raketa Hezbolaha bio efektivan, prenosi Tajms of Izrael.

Hezbolah je najavio da će se generalni sekretar te grupe Hasan Nasralah uskoro obratiti medijima, ali nije navedeno tačno vrijeme njegovog obraćanja.

Hezbolah je jutros saopštio da je u "prvoj fazi" napada na Izraeal, kao odgovor na prošlomjesečno ubistvo visokog vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šakura, napadnuto 11 vojnih lokacija u sjevernom Izraelu.

Izrael je saopštio da je pokrenuo preventivne udare na položaje Hezbolaha na jugu Libana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije