Svijet

Francuska vlast u novom problemu: Građani ponovo izlaze na ulice

Francuska vlast u novom problemu: Građani ponovo izlaze na ulice
Foto: Pixnio | Francuska vlast u novom problemu: Građani ponovo izlaze na ulice

PARIZ - ​Različite sindikalne organizacije, zajedno sa studentskim, ekološkim i feminističkim grupama, najavile su da će 21. septembra organizovati nove proteste u Parizu i nekoliko većih gradova širom Francuske, navode francuski mediji.

Demonstranti će se zalagati za bolje plate i penzije, kao i za poboljšanje uslova za studente, a posebno će se boriti protiv raznih oblika diskriminacije, uključujući seksizam i seksualno uznemiravanje, izjavila je Eleonor Šmit, predstavnica Studentskog saveza, za list "Figaro".

Raniji protesti, održani 7. septembra, okupili su 26.000 ljudi, prema podacima policije, dok organizatori iz partije Nepokorena Francuska tvrde da je broj učesnika premašio 160.000, piše "Parizjen".

Nakon što je predsjednik Makron imenovao Mišela Barnijea za premijera, on još uvijek pokušava da formira novu vladu, dok rezultati istraživanja agencije Elabe pokazuju da skoro polovina građana Francuske, oko 48 odsto, nema povjerenja u njegovu sposobnost da se nosi sa izazovima zemlje, prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije