Svijet

Eksplozija u Groznom, među poginulima i djeca, oglasio se Kadirov

Eksplozija u Groznom, među poginulima i djeca, oglasio se Kadirov
Foto: Tanjug/AP | Eksplozija u Groznom, među poginulima i djeca, oglasio se Kadirov

MOSKVA - Četiri osobe, među kojima dvoje djece, poginule su u od eksplozije rezervoara za gorivo na benzinskoj pumpi u Groznom, glavnom gradu Čečenije, saopštila je lokalna kancelarija ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

"Osoblje ruskog Ministarstva za vanredne situacije ugasilo je požar u Groznom. Objekti se polivaju vodom i demontiraju", navodi se u saopštenju.

Za sada nije objavljeno više informaicija.

U međuvremenu, guverner Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da će biti kažnjena sva lica odgovorna za eksploziju rezervoara za gorivo na benzinskoj pumpi u Groznom u kojoj su poginule četiri osobe, uključujući dvoje djece.

Kadirov je rekao da će se lično pobrinuti da odgovorni budu kažnjeni.

"Osoblje ruskog Ministarstva za vanredne situacije ugasilo je požar u Groznom. Nažalost, četiri osobe su poginule, među kojima dvoje djece", navodi se u saopštenju lokalnog odjeljenja ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Pet osoba je lakše povrijeđeno i pomoć im je ukazana na licu mjesta.

U saopštenju se navodi da je 35 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila bilo angažovano na gašenju požara, površine 900 metara kvadratnih.

U ruskoj Istražnoj komisiji "Sputnjiku" je rečeno da je pokrenut krivični postupak zbog grubog nemara pri pružanju usluga zbog čega su umrle dvije ili više osoba, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije