Svijet

Demokrate zabrinute, Tramp opasno prijeti Harisovoj

Demokrate zabrinute, Tramp opasno prijeti Harisovoj
Foto: Pixabay | Demokrate zabrinute, Tramp opasno prijeti Harisovoj

VAŠINGTON – Demokrate zabrinjava to što se Donald Trump, republikanski predsjednički kandidat, približio Harisovoj u ključnim državama koje Kamali Haris, njegovoj protivkandidatkinji, nude najjasniji put do pobjede - Mičigen, Viskonsin i Pensilvanija - kao i među crnim i latino glasačima.

Iako se trka odvija bez ikakvih problema u ključnim državama, ankete i prognoze su unutar granice greške. Drugim riječima, mogli bi prevagnuti na bilo koju stranu, piše BBC.

Ali kritika Trampa Harisove, postala je mnogo mračnija u poslednjih nekoliko dana. Na konvenciji se smijala Trampu, odbacivši ga kao "neozbiljnog čovjeka" i "čudnog". Sada ga naziva "fašistom" i "sve više neujednačenim i nestabilnim".

Njena prvobitna poruka da želi da donese "radost" pretvorila se u poruku panike - upozorenje na ono što kaže da su opasne posljedice drugog Trampovog mandata.

Ankete pokazuju da će Haris vjerovatno dobiti najviše glasova na ukupnom nivou, ali to neće biti dovoljno, jer mora osvojiti ključne države da bi pobijedila na izbornom koledžu koji zapravo određuje predsjednika.

Najvažnija država je Pensilvanija jer ima najveći broj glasova u najvažnijem elektorskom kolegijumu. Sa anketama bez jasnog favorita, obje strane su uložile stotine miliona u oglašavanje ovdje kako bi došle do neodlučnih birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije