Svijet

Član italijanske mafije Kamora uhapšen u Kolumbiji

Član italijanske mafije Kamora uhapšen u Kolumbiji
Foto: Pexels/Ilustracija | Član italijanske mafije Kamora uhapšen u Kolumbiji

RIM - Član mafije Kamora Luiđi Belvedere, koji je u odsustvu osuđen na skoro 19 godina zatvora zbog šverca droge, uhapšen je u Kolumbiji, saopštila je danas italijanska policija.

 

Belvedere, koji je na listi opasnih begunaca italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova bio od decembra 2020. godine, uhapšen je u kolumbijskom gradu Medeljin, prenio je Rojters.

Objavljujući njegovo hapšenje, policija je podijelila sliku na kojoj Belvedere pozira pored groba ubijenog kolumbijskog narkobosa Pabla Eskobara.

U saopštenju policije se navodi da su istražitelji saznali za njegov boravak u Kolumbiji zahvaljujući informacijama iz "dobro poznatog servisa poruka", koje su presretnute uz pomoć Evropola, prenosi Tanjug.

Belvedere je pravosnažno osuđen u odsustvu, i proglašen je krivim za uvoz kokaina i postupanje u svojstvu posrednika između italijanskih klanova Kasalesi iz Kamore, i kolumbijskih narko-kartela, saopštila je policija.

Kamora, sa sjedištem u Napulju i okolnim oblastima, jedna je od njih glavnih italijanskih mafijaških grupa.

Sastoji se od bezbroj porodičnih klanova, za razliku od piramidalne strukture kakvu koristi sicilijanska mafija, a bavi se trgovinom drogom,

falsifikovanjem i pranjem novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije