Svijet

Četiri radnika hotela optužena za ubistvo

Četiri radnika hotela optužena za ubistvo
Foto: Tanjug/AP | Četiri radnika hotela optužena za ubistvo

MILVOKI - Četiri radnika hotela u Milvokiju optužena su da su učestvovali u ubistvu Divonteja Mičela, domar Tod Erikson, radnik na recepciji Devin Džonson-Karson, portir Herbert Vilijamson i radnik obezbjeđenja Brendon Tarner, prenosi AP.

Ako budu osuđeni, svaki bi mogao da se suoči sa kaznom do 15 godina i devet mjeseci zatvora.

Prema krivičnoj prijavi, četvorica zaposlenih izvukli su Mičela iz hotela Hajat 30. juna nakon što je ušao u žensko kupatilo i stajali su mu na stomaku osam ili devet minuta, prenosi Euronews.

Jedan od zaposlenih rekao je policiji da je Mičel imao problema sa disanjem i da je više puta molio za pomoć.

Obdukcija je pokazala da je Mičel patio od gojaznosti i da je koristio kokain i metamfetamin.

Video nadzor u hotelu pokazuje Mičela kako trči u predvorje hotela, a zatim u prodavnicu suvenira prije nego što je ušao u žensko kupatilo, navedeno je u optužbi. Nekoliko sekundi kasnije optuženi izvlače Mičela iz kupatila u predvorje, držeći ga za košulju i tuku ga.

Patolog je na kraju utvrdio da je Mičel umro od gušenja.

Advokat za građanska prava Ben Kramp, koji je dio tima advokata koji zastupaju Mičelovu porodicu, rekao je da video koji je snimio prolaznik i koji kruži društvenim mrežama prikazuje čuvare kako koljenima pritiskaju Mičela.

"Aimbridge Hospitality", kompanija koja upravlja hotelom, ranije je saopštila da je otpušteno nekoliko zaposlenih umiješanih u Mičelovu smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije