Svijet

Bivši ministar napao radnike aerodroma (VIDEO)

Bivši ministar napao radnike aerodroma (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Bivši ministar napao radnike aerodroma (VIDEO)

​ATINA - Bivši grčki konzervativni ministar, Lefteris Avgenakis, izvinio se u srijedu nakon što se pojavio snimak na kojoj napada radnika aerodroma, prenosi portal novina "Kathimerini".

Incident se dogodio u međunarodnom aerodromu u Atini u ponedjeljak, ali snimak je počeo kružiti u srijedu nakon pritužbe sindikata radnika aerodroma. Na njoj se Avgenakis prvo verbalno sukobljava, a potom i napada zaposlenika za njegovim stolom.

Spor je navodno zbio nakon što bivšem ministru nije bio dopušten ulazak na let za rodni Krit, jer je ukrcaj već završio.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u srijedu, Avgenakis je rekao da mu je iskreno žao i da se izvinjava zbog napetosti i smetnji koje je nedavno izazvao u aerodromu. Opisao je situaciju kao "verbalni incident".

"Došlo je do incidenta verbalne napetosti sa radnikom aerodroma, jer mi nije dopustio ukrcaj, tvrdeći da je završen, dok sam ja svojim očima vidio da su putnici još uvijek na mostu za ukrcavanje" objašnjava bivši ministar.

Dodao je kako mu radnik nije dao priliku da komunicira s njegovim nadređenim, kao zadnji pokušaj da stigne na vrijeme, zbog čega je pokušao uzeti telefon iz njegovih ruku. Ponovno je istakao da je incident ostao samo na nivou neslaganja i verbalne napetosti.

Govoreći na "Skai TV" kasnije u srijedu, Avgenakis je incident opisao kao "loš trenutak" i izjavio da ne razmatra o ostavci, budući da je uputio javno izvinjenje radniku. Vladin potparol Pavlos Marinakis osudio je incident, rekavši da premijer ne prihvata takvo ponašanje. Avgenakis je u međuvremenu izbačen iz zastupničkog kluba vladajuće stranke Nova demokratije, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije