Svijet

Bivši agent CIA drogirao žene i slikao ih gole i onesviještene

Bivši agent CIA drogirao žene i slikao ih gole i onesviještene
Foto: FBI | Bivši agent CIA drogirao žene i slikao ih gole i onesviještene

VAŠINGTON – Bivši oficir CIA koji je drogirao, fotografisao i seksualno zlostavljao gotovo 30 žena širom svijeta osuđen je na 30 godina zatvora.

Brajan Džefri Rejmond, bivši pripravnik u Bijeloj kući, namamio bi žene koje je upoznao na aplikacijama za upoznavanje, uključujući Tinder, u svoj stan koji je unajmila vlada i drogirao ih dok je posluživao vino i grickalice.

Kako piše Index, 48-godišnjak je zatim provodio sate pozirajući s golim i onesviještenim žrtvama prije nego što bi ih fotografirao i napao. Utvrđeno je da ima galeriju s više od 500 fotografija žrtava, piše Sky News.

Tužitelji su rekli da je Rejmond napadao žrtve od 2006. godine i pronalazio ih u Meksiku, Peruu i drugim zemljama.

"Sa sigurnošću se može reći da je on seksualni predator", rekla je američka viša sutkinja Colin Kolar-Koteli, izričući punu kaznu koju su tužitelji zatražili u Vašingtonu juče. "Imaćete malo vremena da razmislite o ovome", dodala je.

Kao dio kazne, sutkinja mu je također naložila da plati deset hiljada dolara svakoj od svojih 28 žrtava.

Na sudu se oko 12 Rejmondovih žrtava, koje su identificirane samo brojevima, prisjetilo kako ih je "prevario špijun koji je bio dio agencije koja bi trebala štititi svijet od zla".

Jedna žrtva rekla je da je Rejmond izgledao kao "savršeni džentlmen" kada su se upoznali u Meksiku 2020. godine, prisjećajući se samo da su se poljubili. Bez njenog znanja, nakon što se onesvijestila, snimio je 35 videa i krupnih planova njezinih grudi i genitalija.

Druga je rekla da je doživjela živčani slom, a treća je rekla da ima noćne more nakon što je vidjela fotografije na kojima izgleda kao leš na njegovom krevetu.

Rejmond je rekao sutkinji da je proveo sate razmišljajući o svemu što je učinio.

"To je izdalo sve za što se zalažem i znam da nijedno izvinjenje nikada neće biti dovoljno. Ne postoje riječi kojima bih opisao koliko mi je žao. To nisam ja, a ipak sam to postao", poručio je.

Njegovi advokati tražili su blažu kaznu, okrivljujući njegov rad u CIA nakon 11. septembra. To je, rekli su advokati, bilo plodno tlo za emocionalnu bešćutnost i "objektivizaciju drugih ljudi" zbog kojih je godinama vrebao žene.

Agencija je javno osudila Rejmondove zločine, za koje se smatra da su jedan od najnečuvenijih slučajeva nedoličnog ponašanja u istoriji CIA, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije