Svijet

Bijela kuća odgovorila da li je Bajdenu neophodan kognitivni test

Bijela kuća odgovorila da li je Bajdenu neophodan kognitivni test
Foto: Tanjug/AP | Bijela kuća odgovorila da li je Bajdenu neophodan kognitivni test

VAŠINGTON - Bijela kuća je saopštila da za predsjednika SAD Džozefa Bajdena nije neophodan kognitivni test, navodeći da je on i dalje u stanju da bude kandidat za reizbor na tu funkciju.

Predstavnica Bijele kuće za medije Karin Žan-Pjer rekla je na konferenciji za novinare u utorak da se apsolutno ništa ne krije o Bajdenovom zdravlju, prenio je Si-En-En (CNN).

Žan-Pjer je, međutim, priznala da Bajden "nije imao sjajnu noć" tokom televizijske debate sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom. 

"Odlučio sam da proputujem svijet nekoliko puta… neposredno prije debate… nisam slušao svoje osoblje… i onda sam zamalo zaspao na sceni", rekao je Bajden o protekloj debati, tokom prikupljanja sredstava za svoju izbornu kampanju u američkoj saveznoj državi Virdžiniji u utorak uveče.

Bajden je imao gotovo dvije nedelje između povratka iz Italije sa samita G7 15. juna i debate 27. juna, navodi Si-En-En.

Žan-Pjer je ponovila da je Bajden bio bolestan tokom debate, navodeći da je još prehlađen.

Poslanik Demokratske stranke iz Teksasa Lojd Doget pozvao je u utorak Bajdena da se povuče iz trke za predsjedničke izbore, poslije TV debate sa Trampom.

Bijela kuća saopštila je u utorak da se očekuje da će se Bajden danas sastati sa demokratskim guvernerima i liderima Kongresa nakon što su pojedini od njih zahtijevali sastanak sa predsjednikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije