Svijet

Berbokova za šminku i frizuru daje 136.500 evra iz budžeta: "Izgledala bih kao grobar"

Berbokova za šminku i frizuru daje 136.500 evra iz budžeta: "Izgledala bih kao grobar"
Foto: Tanjug/AP | Berbokova za šminku i frizuru daje 136.500 evra iz budžeta: "Izgledala bih kao grobar"

BERLIN - Njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pokušala je da opravda trošak više od deset hiljada evra mjesečno iz budžeta na frizere i šminkere, rekavši da bi u suprotnom izgledala ''kao grobar''.

Ovi troškovi su u 2022. godini iznosili 136.500 evra, a nakon kritika, Berbok je poručila da je to neophodno zbog jakih reflektora u studiju, piše Dojče vele.

''Inače izgledate kao grobar, jer ste sasvim sivi", rekla je ona, prenosi Tanjug.

Kako je dalje navela, na putovanjima je često teško naći šminkera zbog čega vodi svog, a budući da su putovanja njemačke šefice diplomatije brojna, dnevnice su visoke.

Mediji su ranije pisali da je vlada kancelara Olafa Šolca u 2022. godini izdvojila čak 1,5 miliona evra na fotografe, šminkere i frizere, što je povećanje od 80 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je na vlasti bila Angela Merkel.

''Mislimo da ljudi u Vladi mogu da ostave dobar utisak i bez skupih vizažista na račun poreskih obveznika", saopštio je o tom pitanju Savez poreskih obveznika.

Poslije Berbok, na šminku i frizuru najviše troši Šolc, oko 40.000 evra godišnje, a poreski obaveznici i dalje finansiraju izgled Angele Merkel, koja mjesečno u te svrhe troši 3.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije