Svijet

Baku i unuka odnijela poplava

Baku i unuka odnijela poplava
Foto: Pixnio | Baku i unuka odnijela poplava

​TOSKANA - Nakon jake kiše u Toskani, baku iz Minhena i njenog petomjesečnog unuka odnijela je poplava iz potoka koji se izlio. Oboje su nestali, potvrdio je portparol italijanskih vatrogasaca na upit Njemačke medijske agencije "Dpa". Baka i unuk bili su s porodicom na odmoru u Montekatini Val di Sesina pokraj Pize.

Porodica se spašava na krovu

Kako javljaju vatrogasci, ostatak porodice - roditelji bebe i djed - tokom poplave uspjeli su pobjeći na krov vikendice. Porodica iz Minhena bila je već dobrih sedam dana na odmoru u Toskani, rekli su karabinjeri u Pzsi na upit "Dpa". Bebina baka rođena je 1963. godine. Prema riječima karabinjera, roditelji djeteta su u tridesetima.

U utorak naveče padala je jaka kiša u području oko Pize i Livorna u regiji Toskana, koja je popularna među turistima. U opštini Montekatini Val di Sesina potok Sterza izlio se iz korita te poplavio grad i napravio veliku štetu.

Hitne službe ne gube nadu

Prema javljanu vatrogasne jedinice, dramatične scene odvijale su se tokom noći: porodicu je odnio plimni val koji je prodro u kuću visine do 2.5 metra, citirala je novinska agencija "Ansa" komandanta vatrogasne jedinice Nikolu Sianelija. Roditelji i djed bebe uspjeli su se uhvatiti za stubove i druge čvrste predmete i pobjeći na krov. Ali, baku i njenog unuka silina vode odnijela je.

Potraga za dvoje nestalih traje od noći, rekao je portparol vatrogasaca. Uključeni su ronioci, vodiči pasa i redovne hitne službe. “Ne gubimo nadu”, rekao je Sianeli. Međutim, sumnja se da su se tijela dvoje nestalih zaplela ispod debla i drugih ostataka rastinja u koritu potoka Sterze.

226 milimetara kiše u šest sati

Toskanski predsjednik Eugenio Điani napisao je na društvenim mrežama kako decenijama na tom području nije palo toliko kiše u tako kratkom periodu. "Zajednice su primile 226 milimetara kiše u šest sati, što je više nego što inače padne u kišnom mjesecu. "Otkako je dostupna vremenska statistika, nikada u ovoj regiji nije pala tako intenzivna kiša u jednom naletu", rekao je Điani, prenosi "Fenix-Magazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije