Svijet

Avion proletio kroz "uragan vijeka" koji se približava Floridi (VIDEO)

Avion proletio kroz "uragan vijeka" koji se približava Floridi (VIDEO)
Foto: X/Printscreen | Avio proletio kroz "uragan vijeka" koji se približava Floridi (VIDEO)

Florida se priprema za jednu od najjačih tropskih oluja u posljednjih 100 godina. Uragan Milton ide prema američkoj obali, a vlasti pozivaju stanovnike da se hitno evakuišu. Milton je opet ojačao na kategoriju 5 i mogao bi biti najjača oluja koja je ikad pogodila Floridu.

Iako se predviđa da će oslabiti prije nego što stigne do kopna, porašće u veličini, što znači da će se njegovi katastrofalni uticaji osjetiti na većem području. Očekuje se da će na obalu Floride stići tokom današnjeg dana.

Stanovnicima je danas posljednji dan da se evakuišu. S obzirom na to da je više od milijun ljudi u obalnim područjima dobilo naredbu o evakuaciji, oni koji su bježali na sigurno ostali su bez goriva na zakrčenim auto-putevima i benzinskim pumpama.

To je unijelo dodatan nemir u područje koje se još uvijek oporavlja od razornih posljedica uragana Helene prije manje od dvije sedmice.

Naučnici iz Nacionalne agencije za okeane i atmosferu pokušavaju da prate putanju uragana. Ovaj video prikazuje pogled iz unutrašnjosti aviona koji leti kroz uragan Milton. Aviona je letio kroz vjetrove brzine do 280 km/h, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije