Svijet

Autobus ostao zaglavljen ispred tunela: Povrijeđeno 45 osoba (VIDEO)

Autobus ostao zaglavljen ispred tunela: Povrijeđeno 45 osoba (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Autobus ostao zaglavljen ispred tunela: Povrijeđeno 45 osoba (VIDEO)

​BARSELONA - Autobus koji je prevozio radnike Inditexa u utorak se u saobraćajnoj nezgodi zaglavio na ulazu u tunel u gotovo vertikalnom položaju kod mjesta Pineda de Mar, 73 kilometra od Barselone, pri čemu je povrijeđeno 45 osoba, izvijestila je tamošnja hitna pomoć.

Autobus s 47 putnika vozio je od Barcelone do mjesta Tordera u sjeveroistočnoj regiji Kataloniji, gdje vlasnik modne marke Zara ima fabriku. Do nezgode, čiji uzrok trenutno istražuje policija, došlo je u 08.45 sati.

Desetinama povrijeđenih pružena je pomoć u blizini ili su prebačeni u obližnje domove zdravlja. Troje putnika u kritičnom stanju prevezeno je helikopterom u bolnice.

Šef vatrogasaca Žordi Martí rekao je medijima da je izvlačenje putnika bilo teško jer je autobus ostao zaglavljen u gotovo vertikalnom položaju naslonjen na okno tunela. Posljednji je izvučen vozač.

Vozači su upozoreni da izbjegavaju to područje jer se očekuje da će radovi na uklanjanju autobusa trajati nekoliko sati.

Gradonačelnica Tordere, Elisabet Megias, rekla je za televiziju "TVE" da je autobus "saobraćao apsolutno normalno od Barselone do Tordere."

Upitana o uzroku nezgode, odgovorila je da se "govori o čudnom događaju, ali da se istražuje."

Čini se da je autobus skliznuo s ceste, udario u ivicu tunela i prevrnuo se. Prema dosadašnjim informacijama, u nesreći nije učestvovalo drugo vozilo, prenosi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije