Svijet

Adis Ahmetović pobijedio rak (FOTO)

Adis Ahmetović pobijedio rak (FOTO)
Foto: Facebook | Adis Ahmetović pobijedio rak (FOTO)

Poslanik u njemačkom Bundestagu i član SPD-a, porijeklom iz Bosne i Hercegovine Adis Ahmetović objavio je da je pobijedio rak limfnih čvorova koji mu je otkriven u maju ove godine.

Njegovu objavu sa društvenih mreža prenosimo u cijelosti:

11. oktobar2024. - drugi rođendan!

Kao što znate, od početka maja 2024. godine morao sam smanjiti svoje aktivnosti zbog dijagnoze "rak limfnih čvorova" i posljednjih mjeseci sam bio na medicinskom liječenju.

Sada mogu objaviti: pobijedio sam rak.

Zahvaljujem se ljekarima i osoblju Klinike za hematologiju pod vođstvom profesora Floriana Heidela na Medicinskom fakultetu u Hanoveru za izvanredan rad. Jedanaesti oktobar 2024. sada je moj drugi rođendan.

Olakšanje i radost kod porodice i prijatelja, kao i u mom timu, su ogromni, a ja sam pun snage i optimizma. To što danas mogu ovo objaviti, takođe je rezultat podrške koju sam osjećao od vas svih. Svaka poruka koju ste poslali doprinijela je mom ozdravljenju. Hvala vam na tome.

Sljedeći korak je postepeni povratak u veoma turbulentnu i djelimično ludu svakodnevicu. Vraćam se malim koracima.

Sa velikim entuzijazmom sam poslanik naše stranke i rado sam "snažan glas" za naš grad - želim ponovo pobijediti u svom izbornom okrugu, sjeveru Hanovera. U ovim teškim vremenima potrebna nam je socijaldemokratija koja se zalaže za sve ljude, koja se bori za našu zemlju i angažovano radi na mirnom društvenom suživotu. Radujem se daljem radu na ovim ciljevima zajedno s vama. Sada uživajmo u vikendu", napisao je Ahmetović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije