Obrazovanje

EVL donirao knjige obavezne lektire Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici

EVL donirao knjige obavezne lektire Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici
Foto: Ustupljena fotografija | EVL donirao knjige obavezne lektire Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici

JU OŠ "Sveti Sava" iz Kozarske Dubice bogatija je za naslove obavezne školske lektire, zahvaljujući donaciji kompanije Elektronske video lutrije. Ova donacija obuhvatila je knjige koje će unaprediti nastavni proces u okviru predmeta Srpski jezik i pružiti učenicima priliku da prošire svoje znanje i uživaju u klasicima književnosti.

Među doniranim naslovima nalaze se "Basne" Ezopa i "Bajke" braće Grim za učenike trećeg i četvrtog razreda, te "Družina pokvarene slavine" Radisava Milića i "Magareće godine" Branka Ćopića za učenike sedmog razreda. Ove knjige, prema rečima nastavnika, igraju ključnu ulogu u razvoju ljubavi prema književnosti i opštem obrazovanju dece.

Direktorica škole, Danijela Režak, izrazila je veliku zahvalnost kompaniji EVL, ističući značaj ove donacije za školu:

"Ova donacija predstavlja značajan korak u unapređenju obrazovnog procesa za naše učenike. Novi naslovi obavezne lektire omogućiće im kvalitetniju pripremu i širenje znanja, a EVL je pokazao da je pravi partner obrazovnim institucijama. Zahvalni smo na podršci i verujemo da ćemo nastaviti uspešnu saradnju u budućnosti."

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Osim toga, Elektronska video lutrija nastavlja svoju praksu društveno odgovornog poslovanja, aktivno podržavajući obrazovne ustanove i kulturne inicijative širom naše države.

Dragiša Rogić, direktor marketinga kompanije EVL, ovom prilikom je izjavio:

"EVL je uvek posvećen društveno odgovornom poslovanju, a ulaganje u obrazovanje predstavlja temelj za bolju budućnost. Kroz ovu donaciju želimo doprinijeti obrazovnom sistemu i omogućiti učenicima pristup kvalitetnoj literaturi koja će im pomoći u njihovom razvoju. Ponosni smo što možemo podržati JU OŠ ‘Sveti Sava’ i njihovu misiju da učenicima pruže najbolje uslove za učenje."

Rogić je dodao da je nakon sastanka sa direktoricom škole, Danijelom Režak, gde je ona iznela potrebu škole za sedam televizora koji bi se koristili za interaktivnu nastavu, EVL prepoznao važnost ovog zahteva.

"Svesni smo koliko je tehnologija važna za savremeno obrazovanje i koliko interaktivna nastava može unaprediti proces učenja. Prilikom sledeće posete školi, potrudićemo se da ovaj segment bude pozitivno riješen i da škola dobije sva sredstva koja su im potrebna za modernizaciju nastave," izjavio je Rogić.

Rukovodstvo i nastavnici OŠ "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici naglašavaju da će nastaviti raditi na poboljšanju uslova za obrazovanje svojih učenika, a ovakvi partneri kao što je EVL su neophodni za postizanje tog cilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije