Hronika

Zeničaninu deset i po godina zatvora za tešku nesreću i dilovanje droge

Zeničaninu deset i po godina zatvora za tešku nesreću i dilovanje droge
Foto: Pexels/Ilustracija | Zeničaninu u deset i po godina zatvora za tešku nesreću i dilanje droge

Zeničanin Almedin D. osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora deset godina i šest mjeseci zatvora za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je pokosio tri pješaka te za nabavku i stavljanje u promet droge.

Nepravosnažnu presudu izrekao je Opštinski sud u Zenici.

"Optuženom A. D. izriče se mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije u trajanju od tri godine", navodi se u saopštenju Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Optuženi Almedin D. odranije je poznat policiji i za sobom ima niz osuđujučih presuda uglavnom za krivična djela teške krađe.

Teška nesreća koji je počinio dogodila se 5. januara ove godine oko 16 sati u zeničkom naselju Gradište.

Prema navodima iz optužnice on je upravljao automobilom polo krećući se ulicom Saliha Skomorca iz smjera Strnokosa prema Gradištu brzinom od 63,20 kilometara na sat svjestan da na taj način može ugroziti javni promet i tako dovesti u opasnost živote i tijela drugih učesnika u saobraćaju.

U Gradištu je kod broja 64 izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na lijevu stranu kolovoza i udario u metalnu ogradu pored puta koja se usljed udara srušila na pješake S. Z., D. E. i S. E., koji su iza nje stajali.

Pješaci S. Z. i D. E. zadobili su teške povrede dok je S. E. zadobio laku tjelesnu povredu.

Prema policijskim informacijama on je tad pobjegao s mjesta nesreće, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Kako dodaje "Avaz" od Almedina D. izuzeta je droga kanabis neto težine 0,830 grama-preostala nakon vještačenja, i dva paketića spida od 9,420 grama i 33,017 grama- preostala nakon vještačenja. Naređeno je uništenje droge i male digitalne vage, a koji su zaplijenjenu u kući optuženog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije