Hronika

Žena iz BiH brutalno napala staricu (78) i opljačkala je

Žena iz BiH brutalno napala staricu (78) i opljačkala je
Foto: Screenshot/romatoday.it | Ilustracija

RIM – Državljanka (35) Bosne i Hercegovine uhapšena je danas u Rimu nakon brutalnog napada i pljačke 78-godišnje starice, koja je tokom bezočnog čina zadobila više preloma.

Kako prenose italijanski mediji, sve se desilo jutros u rimskoj ulici via Tor de Schiavi kada je žena iz BiH vidjela staricu i odmah joj prišla da otme torbu koju je nosila na ramenu. Međutim, kako se starica počela opirati, umjesto da je ostavi na miru, ona ju je bezočno oborila na zemlju i napala, a zatim joj otela torbu. Sve ovo je posmatralo nekoliko prolaznika, koji su odmah priskočili u pomoć starici, a nekoliko njih se dalo u potjeru za ženom iz BiH, koja je pobjegla. Ipak, uspjeli su da prije nego što je pobjegla, od nje otmu torbu i vrate je starici.

Nakon što je došla hitna pomoć, na lice mjesta su pristigle i patrole rimske policije koje su odmah uzele izjave od svjedoka i pregledali okolne nadzorne kamere.  Na snimcima se vidjelo u kom pravcu je pobjegla i policija je krenula u potragu za njom.

Inače, starica je tokom borbe sa pljačkašicom zadobila teže povrede i bedrena kost joj je slomljena.

Policija je tek nakon nekoliko sati potrage uspjela da uoči ženu koja odgovara opisu nakon čega je ona počela da bježi, ali su je oni uspjeli uhvatiti.

Inače, tokom hapšenja ona je imala istu odjeću kao i tokom napada na staricu, što je dodatno olakšalo identiifikaciju.

Nakon policijske obrade sprovedena u zatvor Rebibbia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije