Hronika

Zbog teških krađa u akciji "Copy" uhapšen Bijeljinac

Zbog teških krađa u akciji "Copy" uhapšen Bijeljinac
Foto: Dražan Pozderović | Zbog teških krađa u akciji "Copy" uhapšen Bijeljinac i nekoliko maloljetnika

​BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka juče su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Copy" rasvijetlili 23 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršena na području Banjaluke, Bijeljine i Doboja, te identifikovali izvršioce, C.G. iz Bijeljine i više maloljetnika iz Banjaluke.

Kako su saopštili, C.G. je uhapšen juče oko 11 časova u Banjaluci, zbog sumnje da je na području Banjaluke, zajedno sa više maloljetnika, počinio 18 krivičnih djela teška krađa i krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari te krađa, a na području Bijeljine i Stanara po jednu tešku krađu.

"Materijalna šteta pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 115.500 KM. Takođe, osoba C.G. se sumnjiči da je počinila i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu maloljetnog lica u cilju prikrivanja naprijed navedenih krivičnih djela", navode iz PU Banjaluka.

Dodaju da se sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

"C.G. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a mjere i radnje prema maloljetnim licima se preduzimaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", zaključuju iz banjalučke policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije