Hronika

Zatražen pritvor za Mehemeda Vukalića, postoje tri razloga za to

Zatražen pritvor za Mehemeda Vukalića, postoje tri razloga za to
Foto: Zlatan Čekić | Zatražen pritvor za Mehemeda Vukalića, postoje tri razloga za to

BIHAĆ - Tužilaštvo Unsko sanskog kantona uputilo je danas Kantonalnom sudu u Bihaću prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog Mehemeda Vukalića iz Sanskog Mosta koji se tereti za tri krivična djela ubistva i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

U obrazloženju se navodi kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio tri krivična djela ubistva i krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, odnosno da je dana 21. Avgusta 2024. godine, oko 10 sati, u prostorijama Javne ustanove "Gimnazija" Sanski Most iz automatske puške čije držanje građanima nije dozvoljeno, života lišio direktora Halilović Nijaza, sekretara Kljunić Nisvetu i profesoricu engleskog jezika Midžan Gordanu.

U prijedlogu Tužilaštvo USK tvrdi da postoje tri vrste razloga za određivanje pritvora.

"Postoji bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Također, kako se navodi postoji bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a za koje  se može izreći višegodišnja zatvorska kazna, a njegovo puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, navodi se između ostalog u saopštenju.

Podsjećamo, Vukalić je u protekli ponedjeljak otpušten s liječenja iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka, a potom lišen slobode.

Nakon kriminalističke obrade, jučer je ispitan od strane postupajuće tužiteljice, koja je zatim podnijela Kantonalnom sudu u Bihaću prijedlog za određivanje mjere pritvora iz prethodno navedenih razloga.

Ročište za odlučivanje o prijedlogu Tužilaštva održat će se danas pred Kantonalnim sudom u Bihaću.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije