Hronika

Zatražen pritvor za Marokanca osumnjičenog za pokušaj ubistva u Banjaluci

Zatražen pritvor za Marokanca osumnjičenog za pokušaj ubistva u Banjaluci
Foto: Dražan Pozderović | Zatražen pritvor za Marokanca osumnjičenog za pokušaj ubistva u Banjaluci

​BANJALUKA - Za Eyuba Sarginija (27) državljanina Maroka, osumnjičenog za pokušaj ubistva G. S. državljanina Indije u Banjaluci, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja, predložio je mjeru pritvora.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Okružni sud u Banjaluci, a Marokanca terete da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Osumnjičeni je u ulici Gundulićeva, 15. jula 2024. godine oko 21.10 časova u Banjaluci, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim G. S. državljaninom Indije, u namjeri da oštećenog liši života, upotrebom skalpela oštećenom nanio tjelesne povrede u predjelu vrata i ramena", navode iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, te zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije