Hronika

Zatražen pritvor za Banjalučanina zbog zelenaštva i iznude novca od žene

Zatražen pritvor za Banjalučanina zbog zelenaštva i iznude novca od žene
Foto: ATV | Zatražen pritvor za Banjalučanina zbog zelenaštva i iznude novca od žene

BANJALUKA - Za Enesa Džanića iz Banjaluke, osumnjičenog za zelenaštvo i iznudu , postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor.

Naime, nakon ispitivanja osumnjičenog stavljen je prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjaluci, a terete ga da je počinio krivično  djelo zelenaštvo iz člana 235.  u sticaju sa krivičnim djelom iznuda iz člana 232. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Kako navode iz Tužilaštva, u periodu od septembra 2023.godine do jula 2024. godine, u Banjaluci, u namjeri da za sebe pribavi nesrazmjernu imovinsku korist, posuđivao je novac na zajam oštećenoj K.R.

"Koristeći njeno teško imovinsko stanje i lakomislenost, obračunavao   imovinsku korist u iznosu od 76.000 maraka, te u više navrata prijetio oštećenoj i njenom sinu", navode iz Tužilaštva.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije