Hronika

Zatražen pritvor za Banjalučanina koji je nožem nasrnuo na oca i povrijedio policajca

Zatražen pritvor za Banjalučanina koji je nožem nasrnuo na oca i povrijedio policajca
Foto: Velibor Tripić/Ilustracija | Zatražen pritvor za Banjalučanina koji je nožem nasrnuo na oca i povrijedio policajca

BANJALUKA – Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje mjera pritvora za Aleksandra Dragojevića iz Banjaluke koji je u krugu "Nove pijace" u Banjaluci fizički nasrnuo i povrijedio N.Š., a zatim kuhinjskim nožem nasrnuo na oca. Takođe, povrijedio je i policajca koji je bio na dužnosti.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivičnim djelom napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Osumnjičeno lice je dana 05. oktobra 2024. godine oko 4.40 časova u krugu 'Nove pijace' u Banjaluci, fizički nasrnuo  na oštećenog N.Š. kojem je zadao tjelesne povrede, nakon čega je otišao do svoje kuće, gdje je upotrebom kuhinjskog noža nasrnuo na svog oca oštećenog D.M. kojem je zadao tjelesnu povredu, kao i policijske službenike koji su pristupili po pozivu oštećenog D.M. koji je prijavio da mu osumnjičeni prijeti, kojom prilikom je jednom policijskom službeniku zadao tjelesnu povredu", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

"O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Banja Luci", naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije