Hronika

Zašto je odgođeno suđenje za ubistvo Banjalučanina Ariela Bogdanovića

Zašto je odgođeno suđenje za ubistvo Banjalučanina Ariela Bogdanovića
Foto: Printscreen Video | Zašto je odgođeno suđenje za ubistvo Banjalučanina Ariela Bogdanovića

BANJALUKA - U banjalučkom Okružnom sudu odgođeno je suđenje u slučaju ubistva Ariela Bogdanovića, a DNK vještačenje tragova u predmetu protiv Dalibora Mandića (37), optuženog za njegovo brutalno ubistvo, trebalo bi biti gotovo u julu.

Mandića terete da je Bogdanovića brutalno izbo nožem u decembru 2022. godine.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović je suđenje odgodio za 18. jula te je zatražio da se ubrza izrada nalaza.

"U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske su rekli da je u završnoj fazi i da bi trebao biti gotov u julu" rekao je Uletilović .

On je zatražio vještačenje DNK tragova odjevnih i drugih predmeta koji su oduzeti tokom istrage, a kako je ranije obrazložio sudija, to je neophodno u cilju utvrđivanja istine u slučaju ubistva.

Današnjem ročištu prisustvao je opunomoćenik porodice ubijenog mladića, advokat Marko Mikeš kao i Arijelov otac Tomo Bogdanović.

Inače, izradu ovog nalaza usporilo je između ostalog i to jer je u laboratoriji Zavoda za sudsku medicinu RS bio pokvaren aparat.

U ovom predmet izvođenje planiranih dokaza tužilaštva i odbrane okončano je 12. marta i tada je sud odgodio završne riječi jer je kako je tada sud odlučio potrebno uraditi dodatno DNK vjštačenje koje nije urađeno u istrazi.

Sudija Uletilović je tad rekao da  samo priznanje optuženog nije dovoljno i da sudu treba još dokaza za presudu. Tada je predloženo i ponovno saslušaje svjedoka Svjetlane Malić, koja je učestvovala u pretresu kuće optuženog, kao i Adrijane Jović koja je radila zapisnik o uviđaju, te vještaka biologa  Božana Ilić, koja je ranije  vještačila DNK tragove na predmetima oduzetim od Mandića.

Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje počinio 2. decembra 2022. godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi u optužnici Mandić je kobne večeri, u namjeri da ga ubije, pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra "Delta planet" prema Rabrovačkom mostu. Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao.

Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu i bacio je u kontejner. Policija je tu jaknu pronašla. Ubistvo su snimile i kamere video nadzora na kome se vidi kako Mandić trči za žrtvom te kako ga ubada nožem kada je pao.

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj firmi u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije