Hronika

Vještak iz Slovenije utvrđuje ko je vozio mercedes, muž ili žena

Vještak iz Slovenije utvrđuje ko je vozio mercedes, muž ili žena
Foto: Ustupljena fotografija | Vještak iz Slovenije utvrđuje ko je vozio mercedes, muž ili žena

TREBINJE - Vještak iz Slovenije stigao je u Trebinje kako bi se ustanovilo ko je vozio automobil marke mercedes, muž ili žena Matković, a koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u selu Jasen nadomak Trebinja, kada je poginuo mladi motociklista iz Ljubinja Dušan Kisa.

Ovo je potvrđeno na pres konferenciji Policijske uprave Trebinje čiji načelnik Siniša Laketa bio odlučan – utvrdiće se tačno ko je upravljao mercedesom.

"Po naredbi Okružnog tužilaštva u Trebinju je angažovan vještak iz Republike Slovenije koji se trenutno nalazi u Trebinju i koji će sa policijskim službenicima i Tužilaštvom preduzeti potrebne istražne radnje u cilju identifikacije vozača, a vještačiće tehniku koja je zastupljena u automobilu, ali i na osnovu drugih tragova će utvrditi koj je od dvoje lica bilo za volanom“, kazao je Laketa.

On je napomenuo da su, prema informacijama utvrđenim na osnovu identiteta, na licu mjesta bili supružnici, ali se imenima još ne barata u cilju istrage, kao što u cilju istrage nisu mogli komentarisati ni da li je mercedes, s obzirom da je noviji tip, imao svoju kameru i da li će se i ona pregledati.

"Ukoliko vozilo bude posjedovalo kameru ona će prva biti izuzeta i vještačiti se i to i jeste glavni cilj vještačenja, mada su, i mimo ovoga, policijski službenici, vršeći uviđaj, izuzeli određene tragove koje ćemo mi vještačiti i mimo ovoga danas vještačenja, a to su, ukoliko je bilo na vozilu krvi i ostali materijalni dokazi“, dodao je Laketa.

On je istakao da je ubijeđen da će se sve iščistiti, a da se tokom dana očekuje da vještak iz Slovenije završi sve svoje radnje.

"Ali, ne znamo da li će vještak tokom dana napisati izvještaj i dostaviti ga, a koji će biti dostupan javnom mnenju – to vam ne mogu garantovati da li će biti tokom dana. Mi smo voljni da se izjasnimo, da vidimo sa tužilaštvom, da sa javnošću podijelimo određene informacije", dodao je načelnik Policijske uprave Trebinje.

Iako je i sam izrazio zabrinutost zbog broja saobraćajnih nezgoda sa teškim ishodima u posljednjih nekoliko dana, Laketa je na pres konferenciji, na kojoj su sumirani razultati u prvih pola godine, istakao da na osnovu svih parametara stanje bezbjednosti cijene zadovoljavajućim.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Jasen nadomak Trebinja prije sedam dana život je izgubio mladi motociklista Dušan Kisa (35), koji je od posljedica povreda preminuo 17. jula, ali do današnjeg dana još nije utvrđeno čija je krivica u pitanju.

U sudaru su učestvovali motocikl i mercedes  kanadskih registarskih oznaka sa bračnim parom Matković.

Porodica Dušana Kise ne može da vjeruje da ni sedam dana nakon njegove smrti nikome nije određen pritvor i da su i muž i žena na slobodi

Konferenciji za novinare je prisustvovala i novinarka Nataša Miljanović Zubac, a na novinarsko pitanje o okolnostima vezanim za ovu novinarku Laketa je i sam rekao da je ona u određenim predmetima oštećena na području grada Trebinja, te da Policijska uprava Trebinje snosi odgovornost na rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih na njenu štetu, kao i njene potpune zaštite u mjeri koja je procijenjena.

Povezana vijest:

Sedam dana nakon smrti motocikliste još se ne zna krivac: Ko je vozio muž ili žena

 

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije