Hronika

Uznemiravao mu djevojku pa ga pokušao ubiti u centru Banjaluke

Uznemiravao mu djevojku pa ga pokušao ubiti u centru Banjaluke
Foto: Velibor Tripić/Ilustracija | Uznemiravao mu djevojku pa ga pokušao ubiti u centru Banjaluke

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Marokanca Eyuba Sarginija (27) zbog pokušaja ubistva G.S. (25) iz Indije kojeg je u julu u centru Banjaluke ubo skalpelom u vrat i rame.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tereti Marokanca da je 15.jula ove godine oko 21 čas,  u Ulici Gundulićeva, u Banjaluci, verbalno napao oštećenog G.S., te mu skalpelom zadao povrede.

Kako se navodi, oštećeni G.S. je došao na autobusko stajalište u toj ulici po pozivu maloljetne V.M, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, jer je osumnjičeni prethodno uznemiravao V.M. i pratio njeno kretanje od tržnog centra  do autobuskog stajališta.

Marokanac je, kako se navodi u optužnici verbalno napao oštećenog, pa kada je G.S. od djevojke tražio da pozove policiju, osumnjičeni je iz torbice izvadio skalpel  sa kojim je zamahnuo u pravcu desnog ramena oštećenog.

Tako mu je nanio povredu u vidu rezne rane veličine oko 4 cm.

"Nakon toga je oštećeni, braneći se od napada, stisnutom pesnicom udario osumnjičenog u glavu, u predjelu oko desnog oka, od kojeg udarca je osumnjičeni pao na tlo", navodi se u optužnici.

Marokanac je potom ustao,  držeći u ruci skalpel i zamahnuo prema prednjoj strani vrata G.S.

"Bio je svjestan da takvom svojom radnjom može prouzrokovati i smrt oštećenog, pa je to i htio, i sa metalnim sječivom skalpela ubo ga je u predjelu  vrata. Nanio mu je tjelesne povrede u vidu rezne rane na prednjoj strani vrata, veličine 7 cm", navodi se u optužnici.

Marokanac je počeo bježati u pravcu Ulice Bore Stankovića, a G.S. se uputio za njim,  sprečavajući ga da napusti lice mjesta prije dolaska policije.

Kako se dodaje, tu je  ponovo došlo do međusobnog  naguravanja, pa je Marokancu ispao skalpel iz ruke.

"Dakle, pokušao je drugog lišiti života, čime je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz član 124. stav 1. u vezi sa članom 22.  Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u optužnici.

Tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom Sargini Eyubu izrekne mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta sa kojim je počinjeno krivično djelo, kao i da mu se produži pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije