Hronika

Uhapšeno pet osumnjičenih zbog korupcije prilikom izgradnje auto-puta

Uhapšeno pet osumnjičenih zbog korupcije prilikom izgradnje auto-puta
Foto: Pixnio | Uhapšeno pet osumnjičenih zbog korupcije prilikom izgradnje auto-puta

​ZENICA - Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona danas Sproveli operativnu akciju pod nazivom "Landfill" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela" iz člana 340. KZFBiH, "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" iz člana 383. KZFBiH, "Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne" iz člana 254. KZFBiH, "Pranje novca" iz člana 272. KZFBiH i "Pomaganje" iz člana 33. KZFBiH.

Po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršeni su pretresi na devet lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Posavskom kantonu, kojom prilikom su slobode lišena lica inicijala E. V. (1965) iz Sarajeva, M. N. (1989) iz Žepča, B. Z. (1988) iz Odžaka, R. K. (1973) iz Sarajeva i M. M. (1975) iz Sarajeva zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice auto-puta.

Navedena lica će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz FUP-a.

Kako su mediji ranije objavili, u ovoj akciji su osumnjičeni bivši direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder, Marijan Nikolić iz Uprave Žepče, Boris Zekić iz Uprave Orašje, Reuf Kadrić, zaposleni Autocesta i Mustafa Musabegović, biznismen iz Sarajeva, prenosi "Avaz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije