Hronika

Uhapšena tri vozača jer su pijani učestvovali u udesima

Uhapšena tri vozača jer su pijani učestvovali u udesima
Foto: Dražan Pozderović | Uhapšena tri vozača jer su pijani učestvovali u udesima

BANJALUKA - Zbog udesa u kojima su učestvovali pijani vozači pripadnici Policijske uprave Banjaluka, u četvrtak su uhapsili tri vozača.

Naime, R.P. iz Kotor Varoša uhapšen je oko 13.55, jer je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 13.40 na magistralnom putu Čelinac -Kotor Varoš u mjesto Opsječko, a kod njega je utvrđeno prisustvo od 2,42 g/kg alkohola u organizmu.

"U Banjaluci u Ulici Đure Damjanovića u 17.55 je lišeno slobode lice M.T. iz Banjaluke, jer je upravljajući putničkim vozilom učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, a izvršenim ispitivanjem na prisustvo alkohola utrđeno je 1,58 g/kg alkohola u organizmu", navode iz policije.

Dodaju da je i Ž.H. iz Banjaluke uhapšen oko 21.25 u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci, jer autom učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a imao je 1,68 g/kg alkohola u organizmu.

Podsjećaju, da je na području Policijske uprave Banjaluka u periodu januar-septembar ove godine evidentirane 324 saobraćajne nezgode koje su prouzrokovali vozači koji su upravljali pod dejstvom alkohola.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer su neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije