Hronika

Uhapšena desna ruka vođe vračarskog klana, učestvovala i policija RS

Uhapšena desna ruka vođe vračarskog klana, učestvovala i policija RS
Foto: Printscreen Video Dražan Pozderović | Uhapšena desna ruka vođe vračaraskog klana, učestvovala i policija RS

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Barseloni uhapšen Nikola Filipović (31), u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

"Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima španske, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima EUROPOL-a 18. oktobra, po Interpolovoj poternici Republike Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili su slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG Vračarci", rekao je Dačić.

Dodao je da je Vušović osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična djela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (40) i Dragana Ristića (65).

"Takođe se sumnjiči i za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (45), Milošem Nilovićem zvani Runjo (35), Lazarom Vukićevićem (35) i Strahinjom Savićem (37). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU", objasnio je srpski ministar policije, prenose Novosti.

U okviru iste koordinisane akcije, 22.oktobra u Barseloni je uhapšen Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe "Vračarci" i desna ruka Nikole Vušovića.

"Nikola Filipović osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom OKG učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara", navodi Dačić.

Dodaje da je u prethodnih nekoliko mjeseci, u saradnji i u zajedničkoj akciji sa goren avedenim državama uhapšeni i pripadnici OKG "Kavači" i to u Španiji, Milinko Brašnjović i Marko Stanković, direktni izvršioci krivičnog djela teško ubistvo, kao i Milovan Zdravković jedan od visokopozicioniranih članova OKG "Kavači".

"Isto tako, početkom godine, uhapšen je u Republici Srpskoj Dušan Jovanović, član organizovane kriminalne grupe i direktni izvršilac krivičnog dela teško ubistvo", izjavio je Dačić.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije