Hronika

Uhapšen dvojac iz Konjica: Pronađena plantaža sa 45 stabljika kanabisa (FOTO)

Uhapšen dvojac iz Konjica: Pronađena plantaža sa 45 stabljika kanabisa (FOTO)
Foto: Federalna uprava policije | Uhapšen dvojac iz Konjica: Pronađena plantaža sa 45 stabljika kanabisa

KONJIC – U okviru operativne akcije kodnog naziva "Vinište" na području Konjica uhapšene su osobe E.M. (44) i A.A. (39) iz ovog mjesta, a pronađeno je i 45 stabljika kanabisa i određena količina osušene i pripremljene biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis.

Pretrese osoba, kao i uviđaj na tri lokacije tokom nedjelje i ponedjeljka izvršili su policijski službenici Federalne uprave policije Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica, tokom 2024. godine, organizovali neovlašten uzgoj opojne droge, odvojene u tri parcele na kojima su proizvodili, odnosno uzgajali pronađenu opojnu drogu, a koju su dijelom pripremljenu čuvali u stanu gdje borave", stoji u saopštenju Federalne uprave policije.

Navedene osobe su uhapšene i kriminalistički obrađene, a o njihovom daljem statusu odlučivaće nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije