Hronika

U kući Dobojlije pronađeni ukradeni predmeti vrijedni oko 550.000 KM

U kući Dobojlije pronađeni ukradeni predmeti vrijedni oko 550.000 KM
Foto: Dražan Pozderović | Uhapšen Dobojlija, pronađeni predmeti vrijedni oko 550.000 KM

​DOBOJ - Policija je u kući A.K. iz Doboja, u okviru istrage krađe iz preduzeća "Autoceste FBiH", pronašla i oduzela specijalizovanu elektronsku opremu za rad putnog prelaza u vrijednosti od oko 550.000 KM.

Naime, nakon krađe specijalne opreme za rad putnog prelaza vrijedne 550.000 KM, ona je sada pronađena nakon četiri godine a bila je smještena u prostorijama muškarca A.K. a koje kako saznajemo koristi i S.S.iz Modriče koji je pritvoren zbog teških krađa, te se istražuje ko je sve umiješan u krađu i kako je dospjela u kuću  Dobojlije.

Riječ je o opremi u vlasništvu javnog preduzeća "Autoceste FBiH odnosno više servera, računara, monitora i druge opreme koje se koriste za daljinsko očitavanje podataka, snimanje i praćenje saobraćaja.

" Policijski službenici Policijske uprave Doboj operativnim radnom na terenu došli su do saznanja da se kod A.K. nalaze predmeti koji potiču iz krivičnog djela teška krađa koje je od strane nepoznatog lica izvršeno na štetu  Javnog preduzeća „Autoceste FBiH“, a koje je prijavljeno Policijskoj upravi Odžak 28.04.2020. godine. Policijski službenici Policijske uprave Doboj, juče su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršili su pretres objekata vlasništvo lica inicijala prilikom čega je pronađena i oduzeta specijalizovana elektronska oprema za rad putnog prelaza u vrijednosti od oko 550.000 KM", navode iz policije. 

Nastavlja se rad na utvrđivanju svih činjenica, kao i identifikovanje izvršilaca navedenog krivičnog djela u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije